Loslaten 

Loslaten is een van de moeilijkste dingen wat wij als mens ervaren. Het betekent afscheid nemen van wat niet goed voor jou is. Het is stoppen met strijden tegen jezelf of anderen. Je maakt je niet meer druk om dingen die je niet kunt veranderen, maar erkent wel jouw gevoelens en gedachten hierover. Loslaten is ook duidelijk voor jezelf maken wat je vast probeert te houden

'Angst kan je gevangen houden. Hoop kan je bevrijden'

Emotional Freedom Techniek

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een interventietechniek gericht op het aankijken van je angst. Het wordt ook wel emotionele acupunctuur genoemd en bestaat uit het kloppen op een aantal punten op je gezicht en romp. EFT is een veilige methode waarmee lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. 


Sedona methode

De Sedona Methode is een techniek die mensen helpt om negatieve emoties, beperkende gedachten en ongewenste fysieke sensaties zoals pijn en vermoeidheid los te laten. Het is een eenvoudige en gemakkelijk te leren methode die kan worden toegepast op elke situatie of elk gebied van het leven. De methode omvat het stellen van een reeks vragen die helpen bij het identificeren en loslaten van negatieve emoties en gedachten. De Sedona Methode is ontwikkeld door de Amerikaan Lester Levenson.