Holistische therapie & Coaching

Reiki

Holisme

Holisme betekend dat alles met elkaar in verbinding staat. Als mens hebben we vaak één of diverse klachten. Je emoties zijn niet los te zien van je gedachten, en het lichaam is in verbinding met je ziel. Wanneer je uit balans bent op een fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch of spiritueel niveau, dan heeft dat invloed op het andere. Als holistisch therapeut i.o. heb ik geleerd de mens als een geheel te zien. Want juist daardoor kun je naar de oorzaak van de klacht(en) gaan. Als de oorzaak wordt geheeld, in plaats van de klachten bestrijdt, ontstaat er balans en zo kan de energie weer stromen door je lichaam️.

Tijdens de Reiki behandelingen maak ik gebruik van Kaarten, Stenen of Klankschalen. 

Heling begint vanuit binnen in het lichaam

Chakra's

Een chakra is een wiel of draaikolk van energie in het lichaam. Er zijn zeven chakra's die zich tussen het staartbeen en de kruin bevinden. De chakra's hebben te maken met bewustzijn, ontwikkeling, groei en inzicht. De chakra's nemen energie op uit het universum en gebruiken dit voor de processen in ons lichaam en voeden ook de aura. Er zijn zeven chakra's die zich in het lichaam bevinden, vanaf het uiteinde van de ruggengraat tot aan de top van de hoofdhuid. Elke chakra heeft een eigen kleur, symbool, functie en element. 

  • Wortelchakra (Muladhara): Dit is het eerste en onderste chakra, dat zich bevindt in het uiteinde van de ruggengraat. Het heeft de kleur rood en het symbool een vierkant met een cirkel erin. Het element is aarde en het staat voor stabiliteit, veiligheid, voedsel, overleving en basisbehoeften.

  • Sacraalchakra (Svadhisthana): Dit is het tweede chakra, deze bevindt zich in je onderbuik. Het heeft de kleur oranje en het symbool een driehoek met een cirkel erin. Het element is water en het staat voor seksualiteit, creativiteit, emoties en genot.
  • Zonnevlechtchakra (Manipura): Dit is het derde chakra, dat zich bevindt onder de borstkas. Het heeft de kleur geel en het symbool een driehoek met twee cirkels erin. Het element is vuur en het staat voor wilskracht, zelfvertrouwen, identiteit en persoonlijkheid.
  • Hartchakra (Anahata): Dit is het vierde chakra, dat zich bevindt in het midden van de borstkas. Het heeft de kleur groen en het symbool een vierkant met twee cirkels erin. Het element is lucht en het staat voor liefde, compassie, harmonie en verbinding.
  • Keelchakra (Vishuddha): Dit is het vijfde chakra, dat zich bevindt in de keel. Het heeft de kleur blauw of indigo en het symbool een driehoek met twee cirkels erin. Het element is ether of ruimte en het staat voor communicatie, expressie, waarheid en spiritualiteit.
  • Derde oogchakra (Ajna): Dit is het zesde chakra, dat zich bevindt tussen de wenkbrauwen. Het heeft geen specifieke kleur of symbool, maar wordt soms vergeleken met een ster of een oog in een donker gat. Het element kan variëren afhankelijk van cultuur of traditie of wordt gezien als ruimte of bewustzijn. Het staat voor intuïtie, visie, wijsheid en innerlijke oordelen.
  • Kruinchakra (Sahasrara): Dit is het zevende en hoogste chakra, dat zich bevindt aan de top van de hoofdhuid. Het heeft geen specifieke kleur of symbool, maar wordt soms vergeleken met een zonnestraal of een lichtpuntje boven al onze andere chakra's. Het element kan variëren afhankelijk van cultuur of traditie of wordt gezien als energie of bewustzijn. Het staat voor verlichting, transcendentie, goddelijkheid en verbinding met hogere realiteiten.

Tijdens de reiki behandelingen voer ik een chakra scan uit, om te ervaren waar er onbalans of blokkades aanwezig zijn. Door het geven van Reiki breng ik de chakra's terug in balans. 


Ga terug naar de oorsprong in jezelf 

Wanneer heb jij voor het laatst voor jezelf gekozen? Juist, vaak doen we dit niet of te weinig. Want we zijn druk met de dagelijkse sleur van het leven. Maar als jij nooit op de rem trapt, dan worden de dagen weken, de weken worden maanden en vervolgens worden het jaren. Terwijl jouw lichaam jou al die tijd al iets wil vertellen en de klachten zullen gaan toenemen. Dit kan variëren van pijn in het lichaam, niet goed kunnen slapen, niet lekker in je vel zitten, last hebben van een situatie, een onverklaarbare klacht waarvan de dokter zegt dat het niets is maar jij toch last blijft houden. Dit zijn allemaal signalen vanuit het lichaam, die jou willen vertellen dat er blokkades zitten waardoor de energie niet goed door kan doorstromen. Stel je voor, een leven waarin jij een van deze klacht(en) kwijt kan raken of het wordt verminderd. Zeg eerlijk, klinkt goed toch?! 

Laten we samen verbinden en jou terug brengen naar je innerlijke oorsprong.


Kennis maken

Tijdens een ontmoeting leren we elkaar beter kennen. Jij mag je verhaal in alle rust vertellen. Ik zal uitleg geven over reiki en de holistische manier van werken. Tevens kan jij zelf zien of mijn begeleiding bij jou past. Hier zullen we een uur mee bezig zijn.
Het gesprek is ook een intake, vanuit daar zullen we samen je vraag/thema, blokkades, wensen en verlangens en de soort behandeling bespreken. Zodat we samen een helder kader hebben waar binnen we werken.

Twijfel jij of je hulpvraag of onderwerp wel iets is waarmee we aan de slag kunnen gaan? Klik dan op onderstaande knop van ''blog'', daar zul je vele onderwerpen vinden waarmee we aan de slag kunnen gaan. Staat jou onderwerp of vraag er toch niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met mij op. 

Ik kijk er naar uit om met jou verbinding te mogen maken en je te begeleiden op jouw innerlijke reis.