Reiki

25-11-2023

Reiki is een vorm van energiehealing die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord "Reiki" bestaat uit twee Japanse woorden: "Rei" betekent universeel of spiritueel, en "Ki" betekent levenskrachtenergie. Samen kan Reiki worden vertaald als 'universele levenskrachtenergie'.

Reiki is een levenskrachtenergie die door alle levende wezens stroomt, verstoringen of onevenwichtigheden in deze energie kunnen leiden tot fysieke, emotionele of spirituele kwalen. Het doel van Reiki is om deze universele levenskrachtenergie te balanceren om genezing, ontspanning en algeheel welzijn te creëren.

Tijdens een Reiki-sessie plaats ik mijn handen licht op of net boven het lichaam van de ontvanger, waarbij ik me zal richten op specifieke energiecentra of aandachtsgebieden. Door middel van mijn handen, zal jouw energie door mijn lichaam stromen. Op deze manier zal ik voelen waar het inzetten van de reiki het meeste nodig is, en het ondersteunen van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam en het herstellen van het evenwicht.

Reiki is een zachte praktijk die over het algemeen als veilig en geschikt wordt beschouwd voor mensen van alle leeftijden en omstandigheden. Het wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie naast conventionele medische behandelingen, hoewel het van belang is te benoemen dat Reiki niet mag worden gebruikt als vervanging voor professionele medische zorg.

Reiki is niet gebaseerd op een specifiek religieus of spiritueel geloofssysteem. Hoewel veel mensen positieve ervaringen en voordelen van Reiki melden, zijn de mechanismen en effecten ervan niet wetenschappelijk bewezen of verklaard op een universeel geaccepteerde manier. Zoals bij elke aanvullende therapie, is het raadzaam om een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen als u specifieke gezondheidsproblemen of -aandoeningen heeft.